Charleston dans bij Danssalon Swing Along, Alkmaar, Noord-Holland

Dans Charleston bij Danssalon Swing Along

Jouw dansschool voor Charleston dansles. Bij ons staan plezier en persoonlijke aandacht bovenaan. Swing along!

Charleston

Ontdek de energieke wereld van de Charleston dans! Duik terug in de Roaring Twenties, een tijdperk van ongekende vrijheid, jazz en natuurlijk, de Charleston. Deze dansstijl, voortgekomen uit de Afro-Amerikaanse cultuur en geassocieerd met de jazzmuziek van die tijd, werd een symbool van vrijheid en culturele expressie.

De Charleston, bekend om zijn energieke beenbewegingen en vrolijke ritme, ontstond in de Afro-Amerikaanse gemeenschap in de Verenigde Staten en werd nationaal en internationaal populair na de Broadway-show "Runnin' Wild" in 1923. Met zijn kenmerkende kicks en snelle bewegingen, was deze dans perfect voor de opgewekte muziek van het tijdperk.

Tijdens de Roaring Twenties veroverde de Charleston het hart van jong en oud. Het werd een uiting van de levendige jeugdcultuur en stond symbool voor de nieuwe vrijheden en sociale veranderingen van die tijd.

In Nederland, zoals in veel Europese landen, werd de Charleston ontvangen als een frisse wind, die de traditionele waarden uitdaagde en een nieuwe danscultuur introduceerde. Hoewel exacte details over de introductie in Nederland minder duidelijk zijn, was de impact van de Charleston merkbaar in de groeiende populariteit van jazzmuziek en dans.

De Charleston is meer dan alleen een dansstijl; het is een viering van vrijheid en vrolijkheid. Het belichaamt de geest van de Jazz Age met zijn onconventionele bewegingen en levendige energie.

Bij Danssalon Swing Along brengen we de magie van de Charleston tot leven. Onze lessen zijn ontworpen om je de stappen en bewegingen van de Charleston te leren, evenals de geschiedenis en cultuur die het omringen. Of je nu een beginner bent of een ervaren danser, onze lessen bieden voor ieder wat wils.

De Charleston dans is niet alleen een individuele ervaring, het is een gemeenschap. Door deel te nemen aan onze lessen, word je onderdeel van een groeiende groep dansliefhebbers. Van sociale dansavonden tot workshops en optredens, er zijn talloze mogelijkheden om te oefenen, te leren en plezier te hebben.

Dus waar wacht je nog op? Duik in de opwindende wereld van de Charleston dans en ervaar de vreugde en energie die het met zich meebrengt. Meld je vandaag nog aan voor een les en begin je Charleston avontuur!

Swingende Openingsdans

Maak je trouwdag nog specialer door de dansvloer swingend te openen. Wij maken in overleg met jullie de choreografie geheel op maat en we helpen muziek uitkiezen. Ons advies is van tevoren tenminste één danscursus te volgen. Hierna volgen nog zeven tot twaalf privé danslessen, afhankelijk van de wensen. De kosten zijn die van de cursus en €35 per privéles. Een workshop voor je gasten op de grote dag is ook mogelijk.

Workshop of show

We geven workshops en shows op locatie. Dit is bijvoorbeeld een leuke manier om de sfeer te zetten bij je personeelsfeest of een toepasselijke toevoeging bij je themafeest. We verzorgen optredens met ons showteam Swing Collective. De spectaculaire show is een unieke mix van Lindy Hop, Boogie Woogie en Acrobatisch Rock 'n Roll. Neem voor workshops en show contact op per telefoon of e-mail.

Evenementen

Lindy social met FBI Jazzband

Danssalon Swing Along Lindy social met FBI Jazzband 2024-07-07

Zondag 7 juli 2024 om 14:30 uur

WijkBoerderij Alkmaar, Vondelstraat 31


Entree: €12,50

14.30 uur zaal open
15.00 uur set 1
16.15 uur set 2
17.30 uur set 3
18.30 uur einde

The Franklin Beaufort International Jazzband

Met de FBI Jazzband is het altijd swingen geblazen! De vijfkoppige jazzband brengt diverse stijlen, eigen arrangementen, verrassende solo’s en soms hilarische zangpartijen. De band, die in 2003 werd opgericht, heeft gezamenlijk meer dan een eeuw ervaring.

Franklin Beaufort was eigenaar van een katoenplantage in Louisiana, USA. Een voorstander van afschaffing van de slavernij. Op zijn landgoed bouwde hij een dorp waar door hem gekochte slaven in vrijheid konden leven en bood hen werk op zijn plantages. Heel ongebruikelijk voor die tijd stimuleerde hij de voormalige slaven in het maken van muziek. Hoewel hij inmiddels is opgeslokt in de nevelen van de tijd was hij hierdoor een van de pioniers in de ontwikkeling van de eerste jazzmuziek.

Dirk Pruimboom – trompet, zang en bandleider
Robert Vethaak – klarinet en saxen
Luco Krijff – banjo en gitaar
Siem de Reus – contrabas
Erik Mensink – drums

Triple Step Madness

Danssalon Swing Along Triple Step Madness 2025-01-17

Vrijdag 17 januari 2025 om 20:00 uur

Hotel de Rijper Eilanden, Zuiddijk 2A, De Rijp


Een workshop weekend van internationale allure.