logo Danssalon Swing Along

Cursussen

Op deze pagina worden de cursussen inhoudelijk toegelicht. Elke cursus wordt afgesloten met een gezamenlijke workshop en dansavond.

Lindy Hop beginners

Je bent bij ons een jaar lindyhop beginner. In dit jaar krijg je drie lindyhop cursussen van circa dertien lessen. Het maakt niet uit met welke lindyhop cursus je begint.

Lindy Hop eight count september
Lindy Hop groove walk december
Lindy Hop six count april

Lindy Hop intermediate

Vanuit de beginners stroom je door naar lindyhop intermediate. Je blijft voor twee jaar intermediate. In die twee jaar krijg je zes cursussen van circa dertien lessen. De cursussen hebben dezelfde namen als bij de beginners, maar de verschillende stijlen worden meer gemengd en er is meer aandacht voor muzikaliteit en improvisatie. Verder wordt de Charleston toegevoegd. Het maakt niet uit bij welke cursus je instroomt.

Lindy Hop eight count september
Lindy Hop groove walk en charleston december
Lindy Hop six count april

Lindy Hop advanced

Na drie jaar kom je in de groep lindyhop advanced, waarbij de nadruk nog meer ligt op muzikaliteit en improvisatie, je leert ook leuke routines en extra variaties van de moves die je al kent.

Boogie Woogie beginners

In de beginnerscursus van Boogie Woogie gebruiken we de six-count-basispas met triple steps. Je leert draaifiguren zoals het blok en de solo, verschillende plaatswissels en variaties waarbij je naast elkaar begint en tegenover elkaar eindigt of andersom. Verder is er veel aandacht voor het leiden en volgen, zodat je op rustige muziek al aardig kunt dansen op een Rock 'n Roll feest.

Boogie Woogie intermediate

Bij deze cursus leer je extra variaties op plaatswissels en draaifiguren en je leert om te reageren op de muziek door middel van breaks. We gaan dieper in op de dansstijl en de dynamiek van het leiden en volgen. Naast de six-count-basispas, komen ook eight-counts en ten-counts aan bod. Het muziektempo gaat omhoog, zodat je op iets sneller tempo nog lekker kunt dansen.

Boogie Woogie advanced

Bij deze cursus leer je extra dansfiguren en combinaties van verschillende in- en uitgangen. We besteden aandacht aan verschillende basispastechnieken, reageren op de muziek, danshouding, stijl en goed leiden en volgen. Dit op zowel langzame muziek (slow boogie) als op snelle muziek. Op de dansvloer kun je dan goed uit de voeten met elk tempo en veel variƫren in dansstijl. Hierdoor kun je vol zelfvertrouwen en met veel plezier swingen met elke danspartner in de Rock 'n Roll.

Solo

We geven zo nu en dan extra swing dance cursussen, zoals solo jazz of solo charleston.

Solo Jazz & Charleston 17 jan. 2024 - 9 lessen
Standard Solo Routines Niet gepland - 6 lessen