Rock 'n Roll dans bij Danssalon Swing Along, Alkmaar, Noord-Holland

Dans Rock 'n Roll bij Danssalon Swing Along

Jouw dansschool voor Rock 'n Roll dansles. Bij ons staan plezier en persoonlijke aandacht bovenaan. Swing along!

Rock 'n Roll

Ontdek de opwindende wereld van Rock 'n Roll dans! Stap terug in de tijd naar de jaren '50 en '60, een tijdperk dat bol stond van energie, plezier en bovenal, Rock 'n Roll. Deze dansstijl, geboren uit de swingende ritmes en opzwepende melodieën van de rock-'n-roll muziek, heeft generaties lang mensen in beweging gebracht.

De rock-'n-roll muziekstijl werd door Amerikaanse militairen in de Tweede Wereldoorlog meegebracht naar Europa, inclusief Nederland. De bijbehorende dansstijlen volgden snel. Deze dansen, met veel "gooi- en smijtwerk", pasten goed bij de 'wilde' muziek.

In de jaren '50 verovert rock-'n-roll de harten van de Nederlandse jeugd. De muziek gaat over zaken die de jeugd bezighoudt, zoals school, liefde, seks en uitgaan. De rockrage biedt een bevrijding van de sobere jaren '50. Ondanks verzet van de oudere generatie tegen het onzedelijke gedans en gesjans, slaat rock-'n-roll aan, vooral onder de arbeidsjeugd en de middenklasse.

De Nederlandse samenleving is in de jaren '50 in wederopbouw en er heerst een sobere en spaarzame moraal onder de oudere generaties. Maar de jeugd krijgt ook in Nederland meer te besteden en onder invloed van muziek, uit met name de Verenigde Staten, ontstaan subculturen.

De rock-'n-rollrage trof in 1956 ook Nederland, via de film Rock Around the Clock met Bill Haley. Nederlanders kregen het financieel eindelijk beter, en ze konden zich meer luxe veroorloven.

Rock 'n Roll dans is meer dan alleen een dansstijl, het is een viering van een tijdperk. Het is de belichaming van de rebelse geest en de vrolijke energie die de muziek van die tijd kenmerkte. Van de iconische artiesten zoals Elvis Presley en Chuck Berry tot de klassieke hits die nog steeds op de radio worden gedraaid, Rock 'n Roll is een tijdloze herinnering aan een periode van vrijheid, expressie en ritme.

Bij Danssalon Swing Along, brengen we de magie van Rock 'n Roll dans tot leven. Onze lessen zijn ontworpen om je niet alleen de stappen en bewegingen van de dans te leren, maar ook de geschiedenis en cultuur die het omringen. Of je nu een beginner bent die op zoek is naar een nieuwe hobby, of een ervaren danser die je vaardigheden wilt verbeteren, onze lessen bieden iets voor iedereen.

Maar Rock 'n Roll dans is niet alleen een individuele ervaring, het is een gemeenschap. Door deel te nemen aan onze lessen, word je deel van een groeiende groep dansliefhebbers die de liefde voor Rock 'n Roll dans delen. Van sociale dansavonden tot workshops en optredens, er zijn tal van mogelijkheden om te oefenen, te leren en plezier te hebben.

Dus waar wacht je nog op? Duik in de opwindende wereld van Rock 'n Roll dans en ervaar de vreugde en energie die het met zich meebrengt. Meld je vandaag nog aan voor een les en begin je Rock 'n Roll avontuur!

Swingende Openingsdans

Maak je trouwdag nog specialer door de dansvloer swingend te openen. Wij maken in overleg met jullie de choreografie geheel op maat en we helpen muziek uitkiezen. Ons advies is van tevoren tenminste één danscursus te volgen. Hierna volgen nog zeven tot twaalf privé danslessen, afhankelijk van de wensen. De kosten zijn die van de cursus en €35 per privéles. Een workshop voor je gasten op de grote dag is ook mogelijk.

Workshop of show

We geven workshops en shows op locatie. Dit is bijvoorbeeld een leuke manier om de sfeer te zetten bij je personeelsfeest of een toepasselijke toevoeging bij je themafeest. We verzorgen optredens met ons showteam Swing Collective. De spectaculaire show is een unieke mix van Lindy Hop, Boogie Woogie en Acrobatisch Rock 'n Roll. Neem voor workshops en show contact op per telefoon of e-mail.

Acrobatisch Rock 'n Roll

Acrobatisch Rock 'n Roll wordt in eigen beheer verzorgd door Josée, Edwin en Erwin. Als je interesse hebt, kun je via onze contactgegevens met hen in contact komen.

Evenementen

Lindy social met FBI Jazzband

Danssalon Swing Along Lindy social met FBI Jazzband 2024-07-07

Zondag 7 juli 2024 om 14:30 uur

WijkBoerderij Alkmaar, Vondelstraat 31


Entree: €12,50

14.30 uur zaal open
15.00 uur set 1
16.15 uur set 2
17.30 uur set 3
18.30 uur einde

The Franklin Beaufort International Jazzband

Met de FBI Jazzband is het altijd swingen geblazen! De vijfkoppige jazzband brengt diverse stijlen, eigen arrangementen, verrassende solo’s en soms hilarische zangpartijen. De band, die in 2003 werd opgericht, heeft gezamenlijk meer dan een eeuw ervaring.

Franklin Beaufort was eigenaar van een katoenplantage in Louisiana, USA. Een voorstander van afschaffing van de slavernij. Op zijn landgoed bouwde hij een dorp waar door hem gekochte slaven in vrijheid konden leven en bood hen werk op zijn plantages. Heel ongebruikelijk voor die tijd stimuleerde hij de voormalige slaven in het maken van muziek. Hoewel hij inmiddels is opgeslokt in de nevelen van de tijd was hij hierdoor een van de pioniers in de ontwikkeling van de eerste jazzmuziek.

Dirk Pruimboom – trompet, zang en bandleider
Robert Vethaak – klarinet en saxen
Luco Krijff – banjo en gitaar
Siem de Reus – contrabas
Erik Mensink – drums

Triple Step Madness

Danssalon Swing Along Triple Step Madness 2025-01-17

Vrijdag 17 januari 2025 om 20:00 uur

Hotel de Rijper Eilanden, Zuiddijk 2A, De Rijp


Een workshop weekend van internationale allure.